Terug naar overzicht

Maarten Thysen

Foto Maarten Thysen
Sportfysiotherapeut

Sessie(s)

Crafting Healthy & Robust Elite Athletes for Sustainable Peak Performance De rol van de sportfysiotherapeut in het Olympische team.

Korte CV

Maarten Thysen is een sportfysiotherapeut met ruime ervaring in het begeleiden van elite atleten en het ondersteunen van hun trainers. Hij focust zich specifiek op blessurepreventie, krachttraining en prestatiegerichte revalidatie van sportblessures binnen een high performance context.

Hij ging na afstuderen in 2003 aan de slag als senior sportfysiotherapeut aan het Sportmedisch Adviescentrum, UZ Leuven.

In 2014 was hij medeoprichter van GRIT Sports Clinic in Leuven, een interdisciplinaire sportmedische privépraktijk.

Hij is sinds 2007 actief als expert sportfysiotherapeut in Team België (BOIC) en begeleidde de Belgische atleten in aanloop naar en tijdens de Olympische Zomerspelen in Peking 2008, Londen 2012, Rio 2016 en Tokio 2020/21. Sinds 2010 ontwierp hij ook de kracht- en blessurepreventieprogramma’s voor atleten ter voorbereiding op de Olympische Winterspelen en begeleidde hij de atleten in Sochi 2014, PeyongChang 2018 en Beijing 2022.

In 2022 won hij de prijs het “Vlaams Sportjuweel als beste topsportversterker”, een erkenning van de topsportfederaties en de overheid voor zijn bijdrage aan het vormgeven van een ideaal topsportklimaat.