Over Brugge

Ontdek Brugge

Er bestaan plekken die onder je vel kruipen, hoewel je ze nooit helemaal kunt doorgronden. Brugge is zo’n bijzondere plek. Een stad op mensenmaat, groots geworden door haar meeslepende geschiedenis die haar prompt het Unescolabel van Werelderfgoedstad opleverde. Brugge is gekend voor zijn musea, monumenten, architectuur, religieus erfgoed, historische plaatsen en parken. Plan je een bezoek aan Brugge, neem dan zeker een kijkje op : https://www.visitbruges.be/
Monumenten en architectuur

De meest gekende is het Belfort(met beiaard). De belangrijkste Brugse toren is 83 meter hoog en herbergt onder meer een beiaard met 47 welluidende klokken. In de ontvangstruimte krijgen (wachtende) bezoekers de kans om heel wat op te steken over de geschiedenis en functie van het als werelderfgoed beschermde Brugse belfort. Wie het erop waagt om de 366 treden van de toren te beklimmen, kan halt houden in de thesaurie (waar in de middeleeuwen de stadskeuren, het stadszegel en de stadskas werden bewaard), op de verdieping van het indrukwekkende uurwerk of bij de beiaardier. Helemaal boven, worden je inspanningen beloond met een adembenemend uitzicht over Brugge en omstreken.

We hebben ook nog de Bonifaciusbrug en Arentshof . De karaktervolle omgeving van de Bonifaciusbrug en het aanpalende Arentshof zal menig bezoeker kunnen bekoren. Hier vind je een onweerstaanbare combinatie van indrukwekkende historie en warme romantiek. Het Arentshof, liggend langs de pittoreske reitjes, creëert een geheel eigen atmosfeer met zijn hoge bomen, verborgen bankjes, mysterieuze kunstwerken en prachtig uitzicht op de Onze-Lieve-Vrouwekerk en het huis van de heren van Gruuthuse. Hier kan je de wereld letterlijk aan je voorbij zien passeren: toeristenboten varen langs en mensen lopen verwonderd over het plein terwijl hoefgetrappel van de door paarden getrokken koetsen de hele dag weerklinkt. Laat je een stuk verderop niet beetnemen, want de charmante eeuwenoud uitziende Bonifaciusbrug dateert uit begin 20e eeuw en is één van Brugges jongste bruggen. Terwijl je de feeërieke reitjes met overhangende huisjes met houten gevels en passerende bootjes in je opneemt zal een nederig gevoel je ongetwijfeld overspoelen wanneer je opkijkt naar de toren van de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Zorgvuldig gekozen belichting geeft ’s avonds een betoverende dimensie aan deze gekoesterde lovespot.


Neem een kijkje naar alle mooie plaatsen in Brugge: https://www.visitbruges.be/mon...

Historische plaatsen

Sommige plekken zijn bijzonder, adembenemend, uniek. Je moet ze gewoon gezien hebben. Brugge telt heel wat sfeervolle getuigen van een rijk verleden. Rustig en stemmig, spiritueel of juist heel gezellig. Bezoek de Burg, Rozenhoedkaai, Jan van Eyckplein en zo veel meer historische plaatsen.
Ze hebben elk hun eigen verhaal : https://www.visitbruges.be/his...

Religieus erfgoed

In Brugge zijn door de eeuwen heen vele kerken, kloosters, abdijen en kapellen actief geweest als centra van het religieuze leven. Dat heeft een rijke verzameling kerkelijk erfgoed opgeleverd. Dit patrimonium getuigt van meer dan enkel het religieuze verleden. Achter de stenen gevels schuilen ook boeiende verhalen over evoluties in onderwijs, economie, maatschappij en cultuur.

Lees meer : https://www.visitbruges.be/his...

Musea Brugge 

14 locaties, altijd anders, altijd boeiend
De grootste troef van de Brugse museumcollectie? Haar grote verscheidenheid! Van Vlaamse primitieven tot actuele kunst, van klassieke schone kunsten tot archeologische vondsten. Verder is er ook nog zilverwerk, kant, wandtapijten, meubels én poëzie. Jong en oud zijn het erover eens: de Brugse musea verrassen altijd.

Jaarlijks bezoeken ca. 1 miljoen binnen-en buitenlandse gasten één of meerdere Stedelijke Musea. Musea Brugge is bovendien ook verantwoordelijk voor Raakvlak (de intergemeentelijke dienst archeologie Brugge en Ommeland), de Brugse Erfgoedcel en het Vlaams Onderzoekscentrum voor de Kunst in de Bourgondische Nederlanden.

Bekijk hier het overzicht van alle musea: https://www.visitbruges.be/mus...

Restaurants met onderscheidingen 

Brugge is niet zomaar één van de gastronomische centra van Europa. Twee gereputeerde Brugse scholen – Spermalie en Ter Groen Poorte – leiden culinair talent op die internationaal furore maken. De stad zet zichzelf op de kaart met een indrukwekkende lijst van toprestaurants. Niet minder dan 39 Brugse chefs worden aanbevolen door Michelin, GaultMillau en Bibgourmand.
Het overzicht: https://www.visitbruges.be/res...