Terug naar overzicht

Mevr. Els Snauwaert

Els Snauwaert Sof 1861 002

Korte CV

Afgestudeerd als arbeids- en organisatiespychologe en European Master in Exercise and Sport Psychology werkt Els Snauwaert sinds 1997 als sportpsychologe met sporters, trainers en andere actoren binnen (top)sport. 

Binnen haar praktijk Sport Support (www.sportsupport.be) richtte haar werk zich in de beginjaren voornamelijk op topsportscholen en clubwerkingen, maar ondertussen werkt ze bijna uitsluitend met sporters van EK, WK, Olympische en Paralympische niveau. Ze focust zich hierbij op individuele begeleidingen en maakt deel uit van vele multidisciplinaire teams om sporters optimaal naar piekmomenten te begeleiden.

Als domeinexpert binnen Sport Vlaanderen kreeg ze een aantal jaar geleden de kans om samen met een team van sportpsychologen de lijnen voor de sportpsychologie in Vlaanderen uit te zetten. Om de sportpsychologie als vakgebied wat bekender te maken naar het bredere publiek toe, stond ze gedurende twee seizoenen als sportpsychologe aan de zijde van Saartje Vandendriessche in het TV-programma 'Op De Man Af' op Eén. 
Op dit moment is ze praktijkcoördinator van Coach met de Mfactor - motiverend coachen - waarbij de ambitie is om de jeugdsportcultuur in Vlaanderen zowel bij trainers, bestuursleden als ouders positief te beïnvloeden.
Haar interesse in onderzoek houdt ze warm door contacten met wetenschappers te onderhouden, congressen te volgen en vertaalt dit meteen naar trainers en sporters op het terrein.