Terug naar overzicht

dr. Koen Mermuys

Foto Mermuys
AZ Sint-Jan, Brugge

Korte CV

Dr Koen Mermuys is staflid radiologie in het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende gespecialiseerd in musculoskeletale beeldvorming sinds 2007.

Hij behaalde zijn diploma geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven in 2002 en startte daarna de opleiding tot arts-specialist in de medische beeldvorming.

De eerste 2 jaren van zijn assistentschap doorliep hij in het Onze-Lieve Vrouwziekenhuis in Aalst. De drie daaropvolgende jaren specialiseerde hij verder aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hij behaalde zijn Master diploma in de medische beeldvorming in 2007.

De jaren daarna besteedde hij aan verdere subspecialisatie in de musculoskeletale beeldvorming in MRI en vooral musculoskeletale echografie met fellowships in 2010 en 2011 in het Nuffield Orthopaedic Centre Oxford, UK onder Dr E McNally en het Chapel Allerton Hospital, Leeds, UK onder Dr P O’Conner en Dr A Grainger.

Hij publiceerde een 30 wetenschappelijke artikels in internationale peer review tijdschriften en geeft regelmatig voordrachten in de musculoskeletale beeldvorming.

Er is al jaren een intensieve goede samenwerking met de dienst fysische / sport geneeskunde.