Terug naar overzicht

Dr. Katja Van Oostveldt

Whatsapp Image 2021 08 04 At 12 15 37 2
Red Lions

Korte CV


Dr Van Oostveldt studeerde af in 2015 als sportarts aan de KULeuven. Ze ging op zoek naar buitenlandse opleidingen en bijscholingen om zich verder te bekwamen in het vak en ervaring op te doen, want in de sportgeneeskunde had ze haar passie gevonden. Een eerste event als sportarts was de European Open tennis in 2017 waarvoor ze de medische permanentie intussen sindsdien jaarlijks onder haar hoede neemt. 

 Vervolgens rolde ze in het wielerpeloton als teamarts van een pro continentale wielerploeg waar ze 2 jaar meedraaide om dan in tussentijd haar weg te banen in de nationale hockey teams.

In 2020 stonden de Olympische spelen op de agenda en kon ze de wielerploeg niet langer combineren met de agenda voor Tokyo2020.  En toen kwam Corona... 

Intussen heeft ze vooral ervaring als team arts, adviserend arts voor (inter)nationale federaties en commissies en verzorgt ze op evenementen de medische sideline preparedness. 

Door de jaren heen mocht ze nog enkele leuke sport disciplines aan haar palmares toevoegen: gymfed, rbfa wU16, volleybal, danssport, skate, motorsport. 

Zelf is ze altijd een fanatieke springruiter, zeiler, skiër en all-round sporter geweest. Als tiener was ze actief als outdoor monitor in de Ardennen met sporten zoals (rots)klimmen, mtb, kajak, boogschieten, speleo, trail running en tenslotte is ze van initiator tot trainer tot docent geworden binnen de VTS voor het zeilen en het skiën.  

Heden beperkt de sportieve agenda zich nog tot klimmen, padel, zwemmen, fietsen en lopen...maar helaas nog geen triatlon kunnen inplannen.