Terug naar overzicht

dhr. Tim Brys

Tim
Olympisch roeier

Korte CV

Brys begon in 2003 met roeien. Hij vormt een team samen met Bruggeling Niels Van Zandweghe in de lichte dubbeltwee. 

In 2016 wonnen ze de kwalificatieregatta voor de Olympische Spelen van Rio. Omdat België slechts één boot mocht afvaardigen konden ze niet deelnemen. 

In 2018 behaalden ze een bronzen medaille op de wereldkampioenschappen. Het jaar nadien konden ze ook op de Europese kampioenschappen een bronzen medaille veroveren.

Door een zevende plaats op de wereldkampioenschappen van 2019 konden Brys en Van Zandweghe zich plaatsen voor Olympische Spelen van Tokio, die door de coronapandemie verschoven werden naar 2021.

 Palmares laatste 5 jaar:

  • 2016: Goud, kwalificatietoernooi OS, klasse LM2x
  • 2017: 5e, Wereldkampioenschappen, klasse LM2x
  • 2018: Zilver, Wereldbeker Belgrado, klasse LM2x
  • 2018: Brons, Wereldbeker Linz, klasse LM2x
  • 2018: Zilver, Wereldbeker Luzern, klasse LM2x
  • 2018: 4e, Europese kampioenschappen, klasse LM2x
  • 2018: BronsWereldkampioenschappen, klasse LM2x
  • 2019: Goud, Wereldbeker Plovdiv, klasse LM2x
  • 2019: Brons, Europese kampioenschappen, klasse LM2x
  • 2019: 7e, Wereldkampioenschappen, klasse LM2x
  • 2020: Brons, Europese kampioenschappen, klasse LM2x
  • 5e OS Tokio